Timmermans-Tuinverzorging
Hovenier-Oosterhout
tuinaanleg
Tuinontwerp
Tuinprojecten
Tuin-onderhoud

Een duurzaam tuinontwerp, balans tussen schoonheid en verantwoord materiaalgebruik!

Een duurzaam tuinontwerp is een tuinontwerp waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de natuurwetten en energieën. Voorafgaand aan het ontwerp worden dan ook eerst de natuurlijke energieën in kaart gebracht. Hierbij worden de wichelroede en pendel gebruikt. Dit is een eeuwenoude methode die de natuurwetten respecteert. Het respecteren van de natuurwetten is de meest duurzame ontwerpmethode.

Een duurzame tuin sluit goed aan bij een duurzaam leven en op onze groene visie. Duurzaamheid is bovendien de trend van nu en van de toekomst. Het is algemeen bekend dat een groene en duurzame tuin veel meer te bieden heeft dan een versteende tuin. Een groene tuin is niet alleen beter voor het klimaat, maar ook voor de gezondheid en het voorkomen van wateroverlast.

Een duurzame tuin richt zich vooral op het gebruik van verantwoorde materialen. Inheemse beplanting zijn planten die hier van nature voorkomen. Deze planten zijn erg geliefd bij insecten en vlinders, wat dan weer vogels aantrekt.

Duurzame materialen

Bij het aanleggen van een duurzame tuin is het belangrijk om stil te staan bij de producten die gebruikt worden. Het is belangrijk dat de materialen die gebruikt worden de natuur zo min mogelijk belasten, ook bij de vervaardiging en het transport van deze materialen. Daarbij is het ook belangrijk dat de materialen een zo lang mogelijke levensduur hebben. De duurzaamheid wordt daarnaast verhoogt door te kiezen voor producten die ecologisch in evenwicht zijn en het natuurlijke evenwicht van uw tuin ondersteunen.

Duurzame tuinen verzorgd door Timmermans Tuinverzorging

Timmermans Tuinverzorging heeft passie voor het ontwerpen en maken van energetische tuinen. Wilt u ook graag een rustgevend paradijs aan uw huis? Wij helpen u hier graag mee, door maatwerk aan te bieden. Voor vragen en vrijblijvende informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen!

ontwerptekening     

Ontwerp tuin Timmermans TuinverzorgingOntwerptekening tuin Timmermans Tuinverzorging

Copyright © Timmermans Tuinverzorging 2024 - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap | Siteindex