Timmermans-Tuinverzorging
Hovenier-Oosterhout
tuinaanleg
Tuinontwerp
Tuinprojecten
Tuin-onderhoud

Feng-shui-tuin

Feng Shui Tuinen

Bij een Feng-Shui-tuin gaat men uit van de Oosterse filosofie Feng-Shui. Bij Feng-Shui het erom een zo optimaal mogelijke balans te vinden tussen Yin en Yang, om zo de Chi, de levensenergie door de, in dit geval tuin, te laten stromen. Yin en Yang zijn begrippen die kunnen staan voor tegenstellingen, bijvoorbeeld mannelijk en vrouwelijk, licht en donker. Concreet gaat het om bijvoorbeeld de kleuren van beplanting of lichte en schaduwrijke plekken in de tuin.

De elementen van Feng Shui

Bij de Feng-Shui gaat men uit van de elementen Water (Noord), Hout (Zuid-Oost, Oost), Vuur (Zuid), Aarde (Zuid-West , Noord-Oost) en Metaal (West , Noord-West). Het is in een Feng-Shui-tuin van groot belang dat de juiste elementen op de juiste plek staan. Concreet gaat het hier om de juiste planten, materialen en kleuren op de juiste plek.

Tuinontwerp volgens de cyclus van Feng Shui

De Feng-Shui gaat uit van cycli. Van de productieve, positieve cyclus en van de destructieve, negatieve cyclus. Bij de productieve cyclus voedt het ene element het andere element. Water voedt Hout; in de vorm van bomen- en plantengroei. Hout maakt Vuur. De as die vervolgens ontstaat, wordt tot Aarde gevormd. Aarde is de bron van Metaal. Metaal kan gecondenseerd worden tot water of kan gesmolten worden tot vloeibaar materiaal.

Er kan echter ook sprake zijn van de destructieve cyclus. Er is dan sprake van onbalans en een tegengestelde werking van natuurwetten. Water dooft Vuur. Vuur smelt Metaal. Metaal hakt Hout. Hout verwoekert de Aarde. Aarde wordt door Water geabsorbeerd.

Optimale balans in uw Feng Shui tuin 

Als de juiste elementen op de juiste plek in de tuin staan, zal er een zo optimaal mogelijke balans tussen de elementen ontstaan en zal de juiste Chi waarneembaar zijn.

Fire Earth Metal Water Wood

Voor meer informatie over Feng Shui tuinen ontwerpen bel direct met Saskia 06-10550775 

 

Copyright © Timmermans Tuinverzorging 2024 - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap | Siteindex