Timmermans-Tuinverzorging
Hovenier-Oosterhout
tuinaanleg
Tuinontwerp
Tuinprojecten
Tuin-onderhoud

Bij duurzaam leven, hoort ook een tuin!

Een duurzame tuin sluit goed aan bij een duurzaam leven en op onze groene visie. Duurzaamheid is bovendien de trend van nu en van de toekomst. Het is algemeen bekend dat een groene en duurzame tuin veel meer te bieden heeft dan een versteende tuin. Een groene tuin is niet alleen beter voor het klimaat, maar ook voor de gezondheid en het voorkomen van wateroverlast.

Een duurzame tuin, beter voor het milieu

Een duurzame tuin is een milieuvriendelijke tuin. Tijdens het aanleggen kunt u kiezen voor verantwoorde producten en materialen. Daarnaast is ook een goede verhouding tussen grijs en groen erg belangrijk. Denk hierbij aan een verhouding van 40% grijs en 60% groen. Dit zorgt voor een goede waterinfiltratie en meer groen heeft een positief effect op het klimaat en uw gezondheid. Steeds meer bedrijven verkopen duurzame materialen en producten. Daardoor heeft u als consument veel meer keus en hoeft u geen afweging meer te maken tussen een mooi design en tegelijkertijd ook verantwoord.

Een duurzame tuin richt zich vooral op het gebruik van verantwoorde materialen. Inheemse beplanting zijn planten die hier van nature voorkomen. Deze planten zijn erg geliefd bij insecten en vlinders, wat dan weer vogels aantrekt.

Duurzame tuinproducten

Materiaal is zo duurzaam mogelijk als de natuur zo min mogelijk belast wordt met de vervaardigheden en het transport daarvan. Een van deze kenmerken is dan ook een zo lang mogelijke levensduur. Ook dienen de producten in de tuin ecologisch in evenwicht te zijn en de tuin zo min mogelijk te verstoren. Dit betekent dat de producten het natuurlijk evenwicht in de tuin juist ondersteunen.

Duurzame tuinen verzorgd door Timmermans Tuinverzorging

Timmermans Tuinverzorging heeft passie voor het ontwerpen en maken van duurzame tuinen. Wilt u ook graag een duurzame tuin? Wij helpen u hier graag mee, door maatwerk aan te bieden. Voor vragen en informatie kunt u uiteraard vrijblijvende contact met ons opnemen!

Copyright © Timmermans Tuinverzorging 2024 - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap | Siteindex